#1 Het speelplein van... Lenny: "Nog steeds 'de rare', maar vond mijn mensen"

Lenny dqz67fa

Vandaag, op maandag 5 juli, zijn de speelpleinwerkingen van Don Bosco eraan begonnen! Bijna twee maand lang zullen honderden animatoren het beste van zichzelf geven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

Om volledig in de juiste sfeer te komen, laten we tijdens de zomervakantie enkele animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. Vandaag aan het woord: Lenny van Speelplein Don Bosco Halle.

Dag Lenny, vertel eens iets over jezelf.
"Ik ben dus Lenny, ik ben 27 jaar en sta op het speelplein van Don Bosco Halle. Mijn hobby’s variëren heel de tijd, maar de meest weerkerende zijn tekenen, zingen, toneel spelen, duiken en bordspelletjes spelen!"

Hoe lang sta je al op een Don Bosco-speelplein?
"Deze zomer, de zomer van 2021, zal reeds mijn elfde zomer zijn."

Hoe ben je bij dit speelplein terechtgekomen?
"Ik was van kinds af aan al iemand die zorg droeg voor de jongere kinderen. Ik nam ze onder mijn vleugels en probeerde hen altijd te laten lachen! Zelfs in het secundair was ik de persoon die de kleutertjes liet lachen van achter het raam, tot vreemde blikken van mijn leeftijdgenoten toe. Best grappig, eigenlijk had ik gewoon niet door dat ik een animator was. Ik voelde mij altijd 'de rare’. Tot mijn moeder mij een flyer gaf met als titel ‘Word moni! Speelplein Don Bosco Halle’. Ik schreef mij in en vond mijn mensen. Ik ben nog steeds ‘de rare’, maar nu word ik er vooral voor bewonderd."

Wat is jouw favoriete speelplein-moment? Waarom?
"
Een moeilijke vraag... (denkt na) Zeker na 11 jaar. Ik heb ooit kamelen geregeld voor op speelplein. De verwondering van kind en animator maakte het geweldig. We zijn ook eens op uitstap geweest naar de zoo van Planckendael. Ook dat is een mooie herinnering. Een andere grappige herinnering was een avondplein dat ik met Jan had georganiseerd voor de tieners en animatoren. In dat spel moest één team een bepaalde weg blokkeren met alles wat ze vonden. Het andere team moest bestormen en binnen de tijd ontsnappen. Een chaotisch, memorabel, episch moment! Maar om eerlijk te zijn kan ik pagina’s vullen met mooie momenten op het plein."

Wat geeft jou het meeste voldoening als animator?
"Weten dat ik animator en kind inspireer. Wetende dat er later volwassenen zullen praten over hun jeugd en over het speelplein waar ze zaten als kind. En heel misschien dan het ook nog gaan hebben over ‘die rare’, rosse animator."

Auteur: Tim Bex