#11 Het speelplein van... Tom en Wout: "Kinderen zien openbloeien"

Tom Wout t9e4xnk

Op maandag 5 juli zijn de speelpleinwerkingen van Don Bosco eraan begonnen! Bijna twee maand lang zullen honderden animatoren het beste van zichzelf geven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

Om volledig in de juiste sfeer te komen, laten we tijdens de zomervakantie enkele (ex-)animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. Vandaag aan het woord: Tom (20) en Wout (22) van Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee.

"Hallo, wij zijn Tom en Wout, pleinleiding op Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee. We zijn allebei animator sinds we 16 jaar zijn, maar kwamen ook als kind al naar het speelplein. Hoe we hier terechtgekomen zijn? Door reclame op school. Als kind kwamen we hier terecht en zo zijn we doorgegroeid naar de monigroep en nu hebben we dus de rol van pleinleiding op ons genomen."

Op safari en naar de ruimte

"Onze meest memorabele momenten? Eigenlijk gewoon de reacties van de kinderen! Wanneer kinderen hun ouders vertellen welke zotte spelletjes ze allemaal gespeeld hebben nog voordat ze in de auto gestapt zijn... Daar word je blij van. Je hoort ze dan zeggen dat ze op safari geweest zijn, tijgers gezien hebben en daarna naar de ruimte geweest zijn om op de maan te gaan dansen en nog veel meer. Heerlijk toch! Het is zalig om te zien dat kinderen zich te pletter amuseren of wanneer stillere kinderen openbloeien. Verder appreciëren we het ook altijd wanneer we complimenten krijgen van ouders over onze werking. Ook voelen wij ons het best wanneer alle monitoren zich op hun gemak voelen en wij een superplezante tijd hebben!"