#12 Het speelplein van... Mo: "Hier kan ik mijn zorgen vergeten"

Mo qw9yq50

Op maandag 5 juli zijn de speelpleinwerkingen van Don Bosco eraan begonnen! Bijna twee maand lang zullen honderden animatoren het beste van zichzelf geven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

Om volledig in de juiste sfeer te komen, laten we tijdens de zomervakantie enkele (ex-)animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. Vandaag aan het woord: Mo van Speelplein Raccoon.

Dag Mo, vertel eens wat over jezelf.
"Ik ben Mo, 23 jaar en hoofdanimator op speelplein Raccoon. Naast de speelpleinwerking speel ik ook nog basketbal. Ik ben intussen bezig aan mijn vierde jaar als animator op Speelplein Raccoon."

Hoe ben je hier terechtgekomen?
"Door iemand van speelplein Raccoon zelf. Ze vroegen me of ik geen interesse had en van het een kwam het ander. Intussen maakte hier al heel veel leuke momenten mee."

Met als hoogtepunt?
"Toen ik eens een week bij de kleuters stond! We hadden ons zo hard ingekleed dat ik onze verhalen zelf begon geloven. Ik sta niet zo graag bij de kleuters, maar toch had ik toen de beste tijd."

Wat is jouw motivatie om ieder jaar opnieuw terug te komen?
"
Ik kom naar het speelplein om de buitenwereld en al mijn zorgen te vergeten. Het spelen met de kindjes helpt daarbij enorm. Mijn favoriete voorwerp is verkleedkledij. Omdat ik dan iemand anders kan zijn en zo even geen zorgen heb en niet moet piekeren over alle stress in deze wereld."