#13 Het speelplein van... Laurence, Reisele en Justine: "Flipmoment het leukst"

LRJ l2f97ab

We zijn de laatste week van de speelpleinzomer ingegaan. Bijna twee maand lang hebben honderden animatoren het beste van zichzelf gegeven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

In onze rubriek 'Het speelplein van...' lieten we gedurende de hele zomervakantie enkele (ex-)animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. Vandaag aan het woord: Laurence (links), Reisele (midden) en Justine (rechts) van Speelplein Kinderland Kortrijk.

Dag dames, stel jullie eens even voor.
J
: "Ik ben Justine, 19 jaar, ik sta op Speelplein Kinderland Kortrijk en hou van lezen en tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden."
R
: "Ik ben Reisele, ook 19 jaar. Ik ga graag met vrienden op stap en ben animator op Speelplein Kinderland in Kortrijk."
L
: "Ik ben Laurence, 21 jaar. Ook ik hou van lezen en samenzijn met vrienden en familie. Daarnaast speel ik volleybal en sta ik dus op Speelplein Kinderland."

Hoe lang staan jullie al op een Don Bosco-speelplein?
J:
"Het is mijn zesde zomer!"
R:
"Ik sta hier nu vijf jaar."
L:
"Voor mij is dit al het achtste jaar."

Hoe zijn jullie bij Kinderland terechtgekomen?
J:
"Er werd reclame gemaakt op onze school en een aantal van mijn vrienden kenden het speelplein al. Zo ben ik hier ook beland."
R
: "Mijn mama stond vroeger als animator op het plein en stuurde mij er later als kind heen. Zo wou ik al van kleins af aan ook animator worden."
L
: "Ik ben zelf altijd als kind naar het speelplein gekomen. Het was dus een logische stap om daarna animator te worden."

Wat is jullie favoriete speelpleinmoment? Waarom?
J:
"Het onthaal, want de kindjes komen dan al met een lach op hun gezicht aan op het plein."
R:
"Voor mij hetzelfde! Wanneer de kinderen 's ochtends een voor een toekomen en wanneer de verzameldans voor de eerste keer van de dag gedanst wordt. En de avondactiviteiten met de animatoren natuurlijk."
L:
"Ik vind het flipmoment het leukst. Dat is een moment waarop zowel de animatoren als de kinderen helemaal losgaan op een tof liedje."

Wat geeft jou het meeste voldoening als animator?
J:
"Wanneer kindjes komen vertellen over hun dag op het speelplein en duidelijk heel enthousiast zijn."
R: "Wanneer je van kinderen een knuffel of een tekening krijgt."
L:
"Kinderen die enthousiast het spel meespelen en lachen. En het gezellig samenzijn met de mede-animatoren."