14.299 salesianen wereldwijd, bijna 160 in België en Nederland

Salesianen o5phrav

Wanneer je de salesianen wereldwijd in kaart brengt, bekom je een verbinding van individuen die in gemeenschappen leven en klaar staan voor de jongeren, vooral voor de armsten onder hen.

De communicatiedienst van de Salesianen van Don Bosco heeft dat ook gedaan, met onderstaande kaart als resultaat. "Momenteel zijn er 14.299 salesianen in 134 landen, met 90 provincies en 1865 huizen. Er is een enorme salesiaanse beweging met aanzienlijke pastorale energie te vinden in verschillende continenten, culturen en samenlevingen", aldus Gildàsio Mendes, Algemeen Raadslid voor Sociale Communicatie. In België zijn er 11 huizen en 135 salesianen (Vlaanderen en Wallonië opgeteld), in Nederland zijn dat 2 huizen en 22 salesianen.

Op de kaart zien we het wapenschild van de congregatie met de zin: 'da mihi animas caetera tolle'. "Dat is de zending die elke salesiaan draagt als deel van zijn leven en zijn droom: jonge mensen liefhebben, met hen meegaan in het geloof en hen opvoeden voor het leven."

Indien u de kaart wil downloaden of in betere kwaliteit wil bekijken, kan u dit bestand openen: Kaart: Salesianen van Don Bosco wereldwijd