149ste uitzending van salesiaanse missionarissen voor alle jongeren ter wereld

26 Misioneros y61bro2

Oekraïne, Argentinië, Mexico, Laos, Tunesië, India , Gambia, … , dit zijn slechts enkele van de vele bestemmingen voor de missionarissen van Don Bosco. Op zondag 30 september zal er in de basiliek van Maria Hulp der christenen in Turijn voor de 149ste keer een herhaling van het oude ritueel zijn. De wereld heeft nog steeds nood aan salesiaanse missionarissen.

Vijfentwintig (25) salesianen nemen deel en ze komen uit alle hoeken van de wereld: 2 uit Amerika, 3 uit Europa, 8 uit Afrika en 12 uit Azië. Tijdens de laatste 3 weken hebben ze zich gezamenlijk voorbereid op hun zending. Ook elf zusters van Don Bosco omarmden hun gelofte ad gentes ad vitam (voor alle natiën, voor het leven, nvdr) en zullen deelnemen aan de plechtigheid.

Tijdens de viering, die wordt voorgezeten door de algemeen overste Ángel Fernández Artime, zullen alle zendelingen, salesianen en zusters, het missionariskruisje ontvangen uit de handen van Ángel Fernández Artime en Yvonne Reungoat, algemene overste van de zusters.

Naar goede traditie wordt dit voorafgegaan door de Harambèe, wat "een feestelijke bijeenkomst" betekent in het Swahili. Elk jaar verzamelt het evenement honderden jonge mensen met een hart voor gekwetste en kwetsbare jongeren. Heel wat (ervaren) missionaris-vrijwilligers zullen erbij zijn. Tijdens de Harambèe staan dit jaar de woorden centraal die een engel aan ons verkondigde: "Ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen" (Lc 2,10) en in dezelfde lijn de oprechte uitnodiging van paus Franciscus, vervat in het Evangelii Gaudium: "Laten we onszelf niet laten beroven van de vreugde van evangelisatie!"

De eucharistie van de 149e Salesian Missionary Expedition begint om 11.00 uur lokale tijd (UTC + 2). Het evenement wordt live uitgezonden en becommentarieerd in het Italiaans, Engels en Spaans op de Facebookpagina van ANS, met uitzendingen die om 10.00 uur beginnen.