21PK dag 2: werksessies in groep en gebed voor Oekraïne

Dag2 57eonmk

Dag 2 van het 21ste Provinciaal Kapittel (21PK) zit erop en het werd opnieuw een meer dan boeiende dag. Een eerste thema (in een congregatie waar het 'da mihi animas cetera tolle' dringend is) werd behandeld en er kwam een interessante gastspreker op bezoek.

In de voormiddag waren er verschillende werksessies rond het thema 'In een congregatie waar het 'da mihi animas cetera tolle' dringend is'. Fonny Grootjans, lid van de expertisegroep rond dit thema en coördinator bij Don Bosco Network, kwam het thema inleiden, waarna de salesianen in verschillende groepjes werden opgedeeld en uitpluisden hoe deze boodschap in 2022 van betekenis kan zijn op persoonlijk vlak, op gemeenschapsvlak en op vlak van de provincie.

In de namiddag opnieuw een aantal werksessies, deze keer rond het thema 'Absolute prioriteit voor de armste en meest verlaten en weerloze jongeren'. De dag werd afgesloten met een sterk avondwoordje van Fonny. Hij gaf wat meer uitleg over de situatie in Oekraïne (en hoe zij de bevolking daar ondersteunen), waarna samen gebeden werd. Het gebed en een aantal foto's van de dag kan u hieronder vinden.

Gebed voor Oekraïne
God van vrede en gerechtigheid,
wij bidden vandaag voor het volk van Oekraïne.
Wij bidden voor vrede en voor het neerleggen van de wapens.
Wij bidden voor allen die vrezen voor morgen,
dat uw Geest van troost tot hen mag komen.
Wij bidden voor hen die macht hebben over oorlog of vrede,
om wijsheid inzichten en medeleven
om hen tot de juiste beslissingen te brengen.
Bovenal bidden we voor al uw kostbare kinderen, in gevaar en in angst,
dat U hen vasthoudt en beschermt.
Wij bidden in de naam van Jezus, de Prins van de Vrede.
Amen.