21PK dag 3: hoog bezoek in Drongen en tijd voor gezelligheid

Dag3 xc36rp4

Dag drie van het 21ste Provinciaal Kapittel (21PK) leverde heel wat productieve ideeën op. In de voormiddag rondden de salesianen het tweede thema van dit PK af, in de namiddag werd het derde thema behandeld. Daarnaast was er ook tijd voor een gezellige receptie om vastenavond te vieren.

'Absolute prioriteit voor de armste en meest verlaten en weerloze jongeren'. Het is een thema dat nauw aansluit bij de salesiaanse spiritualiteit en dat bleek ook tijdens de werksessies. Door middel van persoonlijke reflectie en uitwisseling bundelden de verschillende groepjes hun ideeën. In de namiddag was het tijd voor een volgend thema. Carine D'hondt, verantwoordelijke van de Medewerkers van Don Bosco, kwam met de nodige expertise uitleg geven rond het thema 'Samen met de Don Boscowerkers in de vorming en de zending' en inspireerde de salesianen om hiermee aan de slag te gaan.

Gezellige vastenavond
Na het harde werk was er 's avonds tijd voor de nodige ontspanning. Mgr. Luc van Looy, salesiaan en bisschop-emeritus van Gent, nam deel aan de avondviering, Carine D'hondt inspireerde de salesianen met een pakkend avondwoordje. Na de viering had het personeel van de Oude Abdij voor een heerlijke maaltijd en een receptie gezorgd, wat voor een gezellige afsluiter van de dag zorgde

Bekijk de foto's van dag 3 hieronder.