21ste Provinciaal Kapittel van start in Oude Abdij Drongen

PK mbslc73

De Oude Abdij in Drongen is deze week het decor van het 21ste Provinciaal Kapittel (PK)* van de salesianen van Don Bosco. Zondag verzamelden 30 salesianen op deze prachtige locatie, waar ze tot en met donderdag 3 maart samenzaten.

De salesianen blikten samen terug op de afgelopen periode (van het 20ste Provinciaal Kapittel tot nu) en keken vooruit naar de toekomst van het salesiaanse werk in onze provincie. Het thema van het Kapittel? 'Welke salesianen voor de jongeren van vandaag'.

Productieve en hartelijke start
Zondag = rustdag, maar die rust moest toch even wijken. Want na een warm welkom en een hartelijk weerzien, werd er meteen in het werk gevlogen. Tijdens een eerste werksessie werd het Provinciaal Kapittel geopend en ingeleid door regulator Dieter Verpoest, nadien gaf provinciaal Wilfried Wambeke de stand van zaken van de provincie. Menno en Tijs, twee laatstejaarsleerlingen van Don Bosco Hechtel, kwamen helemaal tot in Drongen om een avondwoordje te geven en werden daarvoor bedankt tijdens een gezellig samenzijn om de eerste avond af te sluiten.

Vier belangrijke thema's
De rest van de dagen werd door de salesianen (in verschillende werkgroepen) gewerkt aan vier belangrijke thema's: 'In een congregatie waar 'da mihi anima cetera tolle' dringend is', 'Absolute prioriteit voor de armste en meest verlaten en weerloze jongeren', 'Samen met de Don Boscowerkers in zending en in vorming' & 'Jongeren begeleiden op weg naar een duurzame toekomst.'

Hieronder kan u alvast foto's bekijken van de eerste dag van het Provinciaal Kapittel.
Op onze nieuwspagina vindt u een verslag van het Provinciaal Kapittel per dag.

*Het driejaarlijkse Provinciaal Kapittel (PK) is het hoogste overlegorgaan binnen een salesiaanse provincie. Onze salesianen behoren tot de provincie België-Noord & Nederland (BEN). Wilfried Wambeke is de huidige provinciaal. Wereldwijd zijn er meer dan 100 provincies, waarvan don Àngel Fernàndez de Algemeen Overste is. Het hoogste overlegorgaan van al deze provincies samen, is het Algemeen Kapittel (AK).