35 bedrijven op JOBexpo van Don Bosco Halle

Schermafbeelding 2024 03 06 om 10 12 35

Eind februari stond de vijfde editie van Don Bosco Halle's JOBexpo op het programma. Tijdens dit evenement krijgen bedrijven van dichtbij en verderaf de kans om zichzelf in de kijker te zetten en kennis te maken met de 'young potentials' van de school.

Don Bosco Halle, een STEM-school, organiseerde de JOBexpo in samenwerking met het team van Auxilios en VDAB. "Enerzijds kunnen de bedrijven zich in de kijker zetten, anderzijds leggen de leerlingen hun eerste waardevolle contacten met de bedrijfswereld en ervaren ze de do’s en dont’s van het solliciteren. Ze kregen ook leerrijke feedback op hun sollicitatie van echte ondernemers", klinkt het bij de school. "De lijst van deelnemende bedrijven was dit jaar ook weer wat groter dan vorige jaren. De inschrijvingen hadden snel hun maximum bereikt. Er namen 35 bedrijven deel waaronder Barry Callebaut, Daddy Kate, Politiezone Zennevallei, Brioval, Audi Brussels, Woodwize, De Lijn, Luckx NV, Infrabel en Colruyt Group."

Themadagen

Naar goede traditie krijgen leerlingen van het zesde leerjaar basisonderwijs ook dit jaar de kans om Don Bosco Halle en haar studierichtingen te komen ontdekken tijdens de themadagen. Deze gaan. door op 14 en 15 maart. "De leerlingen krijgen er niet alleen een rondleiding, maar beleven ook echt een STEM-les en mogen tot slot genieten van een superleuke wetenschapsshow. Ook dit jaar hebben we scholen die ons willen komen bezoeken moeten teleurstellen omdat we niet iedereen tegelijk kunnen ontvangen. Op donderdag 14 maart komen er 12 scholen langs met 366 leerlingen, op vrijdag 15 maart 10 scholen, goed voor 359 leerlingen”, besluit Don Bosco Halle.