35 deelnemers genieten van retraite naar Annecy

Annecy jh4w3mv

Afgelopen zaterdag 10 september vertrokken 35 deelnemers naar het Franse Annecy om er kennis te maken met Franciscus van Sales, een van de inspiratiebronnen van Don Bosco.

"In dit jubileumjaar van Franciscus van Sales vonden we het een mooie uitdaging om een retraitereis naar Annecy te organiseren", vertelt provinciaal Wilfried Wambeke. "Deze reis werd georganiseerd voor de hele Salesiaanse Familie in Vlaanderen en Nederland: Salesianen, Zusters en Medewerkers van Don Bosco, Oblaten van Sint Franciscus van Sales en leden van de Nederlandse salesiaanse kringen."

Bad van salesianiteit
Het is Franciscus van Sales die de 35 deelnemers met elkaar verbindt. "Dat is ook voelbaar in het groepsgebeuren waar we vlot op dezelfde golflengte kwamen. Op maandag 12 september is onze tocht begonnen op de geboorteplaats van Franciscus. Zo reconstrueren we zijn hele leven. Daarin zit natuurlijk voortdurend ook zijn spiritualiteit verweven. Een uitstap naar Lyon zal ons op de plaats brengen waar Franciscus precies 400 jaar geleden overleden is. We gaan de hele week door een ‘bad van salesianiteit’ en het geeft de deelnemers zichtbaar voldoening om op die manier de batterijen weer eens te kunnen opladen. Ik hoorde één van Salesianen van Don Bosco die meereist zeggen: 'Jammer dat wij zo weinig weten over deze figuur die voor Don Bosco zo belangrijk geweest is.' Dat doet al dromen van een herhaling van deze reisformule."