Door het coronavirus was de opstart van het nieuwe schooljaar allesbehalve evident. Toch lieten de vele Don Boscoscholen zich niet afschrikken en toonden ze zich van hun meest creatieve kant op vlak van probleemoplossend denken.

Eén van de zaken die steeds vaker voorkomt, is het online leren, beter gekend als e-learning. Bij Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe zal een groot deel van de leerlingen vanaf nu bijvoorbeeld elke dinsdag online les kunnen volgen. Maar wat zijn de voordelen van e-learning nu juist?

1) Comfortabele omgeving

Je kan je eigen leeromgeving kiezen en die inrichten zoals je dat zelf wil. Zo kan het muffe klaslokaal ingeruild worden voor een knusse zetel of een tuinstoel in het zonnetje. Op die manier voel je je meer op je gemak, waardoor je ook beter zal presteren.

via GIPHY


2
) Geen pottenkijkers

Je kent het wel: je bent je aan het concentreren op je werk, maar je voelt de ogen van iemand anders naar jouw papieren afdwalen… Vervelend toch? Bij e-learning kijkt er niemand over je schouder mee. Dat benauwde gevoel zal dus verdwijnen, waardoor de prestatiedruk ook wegvalt.

via GIPHY


3) Meer tijd en energie

Tien minuten wandelen, een kwartier op de bus en drie trappen tot aan het klaslokaal… Wanneer je eindelijk geïnstalleerd bent, is de helft van je energie al verloren gegaan. Bij het online leren moet je daar geen rekening mee houden. Vijf minuutjes voor de les begint een plaatsje uitzoeken en je bent vertrokken. Op die manier kan je je energie ook sparen voor de lesmomenten.

via GIPHY


4) Weg met die boeken

Bij het online leren kan je al je cursussen online raadplegen. Hier heb je geen stapels boeken die je moet meesleuren, gewoon enkele bestanden openen en je kan eraan beginnen. Ook op financieel vlak is dit zeker een interessant gegeven.

via GIPHY


5) Digitaal is het nieuwe normaal

De oudere generaties zien het misschien nog anders, maar voor de nieuwe generatie is het digitale aspect veel interessanter. Jongeren voelen zich thuis in de digitale wereld en zullen zich dus ook op hun gemak voelen als de scholen zich aanpassen aan hun leefwereld.

via GIPHY