#5 Het speelplein van... Jutta: "Spongebob-spel vergeet ik nooit"

Jutta adhwpzh

Op maandag 5 juli zijn de speelpleinwerkingen van Don Bosco eraan begonnen! Bijna twee maand lang zullen honderden animatoren het beste van zichzelf geven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

Om volledig in de juiste sfeer te komen, laten we tijdens de zomervakantie enkele (ex-)animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. Vandaag gaan we langs bij hoofdanimator Jutta, die ook deel uitmaakt van het jongerenpanel in Don Bosco magazine. Zij is intussen bezig aan haar zesde zomer op Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee.

Dag Jutta, de meeste mensen zullen jou al kennen van ons magazine, maar stel je toch nog eens kort even voor.

"Ik ben dus Jutta, 21 jaar en al zes jaar animator op Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee. Daarnaast ben ik ook hoofdleiding in Chiro Blanden en ga ik graag fietsen en wandelen."

Hoe ben je in Oud-Heverlee terechtgekomen?

"Toen ik in het vierde middelbaar zat, kwamen er mensen langs op school om jongeren te overtuigen animator te worden. Iemand die ik kende ging op dat aanbod in en dan was de stap voor mij ook al iets kleiner. Dus toen ben ik ook animator geworden."

Nog geen spijt van gehad?

"Absoluut niet! Ik heb al enorm veel mooie momenten meegemaakt. Als ik een hoogtepunt moet kiezen, is het ongetwijfeld het grote 'Spongebob-spel'. Dat is een spel dat we een paar jaar geleden in elkaar gestoken hadden. We waren met z'n allen zo enthousiast om dat te maken en te spelen en het werd een succes. Dat is een heel mooie herinnering."

Wat geeft jou het meeste voldoening als animator?
"Kinderen die in de armen van hun ouders vliegen en zeggen dat ze het superleuk vonden! Of kleuters die in slaap vallen omdat ze zo hard gespeeld hebben... Het zijn maar kleine dingetjes, maar die doen je beseffen waarvoor je het doet."

Ook benieuwd naar het jongerenpanel in Don Bosco magazine? Je kan je nog steeds gratis inschrijven via deze link.