Tijdens het weekend van 5 en 6 oktober 2019 vierde Kantorij, het ‘huiskoor’ van de Salesianen van Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem, zijn 50-jarig jubileum.

Met twee feestelijke dankmissen, voorgegaan door Dieter Verpoest en Mark Tips, werd dit in aanwezigheid van de salesiaanse gemeenschap, vele kapelbezoekers en (oud-)koorleden gevierd.

Centraal hierbij stonden de koormap van Kantorij en een veelkleurige kaars.

De koormap werd gedurende 50 jaar gevuld met liederen voor veel verschillende gebeurtenissen: de wekelijkse mis, een huwelijk, een doop, een afscheid, een jubileum...

Liederen die spreken over geluk en verdriet, over geloof, hoop en vriendschap.

Liederen die mensen zingend samenbrengen.

De veelkleurige kaars staat voor liefde, licht en warmte, voor vuur dat koestert, verwarmt en voedt.

Vele kleuren voor elk koorlid met zijn eigen stemgeluid, zijn eigen karakter en zijn eigen verhaal.

Maar allemaal samen vormen ze één kaars, één eenheid, één kracht en één geloof.

Versmolten door vriendschap en steun en door de gemeenschappelijke liefde voor zingen en muziek.

Doorspekt met een waaier aan teksten, liederen en orgelspel werden het vieringen vol dankbaarheid om wat was, en vol hoop voor wat komt.

Na de viering op zondag werd door Kantorij aan alle aanwezigen een uitgebreide receptie aangeboden waarbij onder andere twee koorleden gehuldigd werden, met name mevrouw Marie-Madeleine DE COCK en mevrouw Liliane VAN DEN BOSSCHE, voor maar liefst 50 jaar koorlidmaatschap waarbij uitgebreid herinneringen werden opgehaald.

Het koor Kantorij zingt elk eerste weekend van de maand op zaterdagavond en zondagmorgen, en op hoogdagen, onder leiding van dirigent Danny Janssens en met als organiste Ludwine D’haeyere.

Meer info? Koor Kantorij p/a Danny Janssens, Bottelroosstraat 4, 9052 Zwijnaarde (Gent), tel.: 09/221 61 15 – e-mail: danny.janssens143210@telenet.be