#6 Het speelplein van... Auke, Kyara en Eline: "Niets leuker dan blije kinderen"

Auke 20 Kyara 20 Eline kvdr12p

Op maandag 5 juli zijn de speelpleinwerkingen van Don Bosco eraan begonnen! Bijna twee maand lang zullen honderden animatoren het beste van zichzelf geven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

Om volledig in de juiste sfeer te komen, laten we tijdens de zomervakantie enkele (ex-)animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. Vandaag trekken we naar Don Bosco Speelplein De Mirkens, waar drie vrolijke dames over hun ervaringen vertellen.

Auke: "Hallo! Wij zijn Auke, Kyara en Eline. Wij zijn allemaal animator op Don Bosco Speelplein De Mirkens. Ons kort even voorstellen: Eline en ik zijn beiden 16 jaar en bezig aan ons eerste jaar in leiding..."
Kyara: "En ik ben 18 jaar en bezig aan mijn tweede jaar als animator. Onze hobby is dus vanzelfsprekend op het speelplein staan, daarnaast zit Auke nog op de Chiro en doet ze atletiek."
Eline
: "Wij zijn allemaal animator geworden door dezelfde reden: omdat we hier als kind kwamen. Het was voor ons dus een logische stap om daarna in leiding te gaan."
Kyara: "Wat wij het belangrijkste vinden? Kinderen zien lachen. Spelletjes spelen, lachen, plezier maken, enzovoort. Ook de sfeer en de momenten met de animatoren zijn geweldig, maar het beste blijft toch om te zien en voelen dat de kinderen genoten hebben. Dat is waar we deze zomer opnieuw voor willen zorgen: de kinderen blij zien."
Eline: "Het is ook leuk om een goede band met andere animatoren op te bouwen, maar het beste gevoel is dat je zoveel liefde terugkrijgt van de kinderen. Dan besef je waarom je zoveel tijd in de voorbereiding van spelletjes steekt."
Kyara: "Dat merkte je ook als kind... Ik vond de momenten met de andere kinderen uit mijn groep altijd heel leuk. Je creëert uiteindelijk ook vriendschappen met mensen die je misschien buiten het speelplein nooit zou aangaan en die nu heel mooi uitgedraaid zijn."