#7 Het speelplein van... Robin: "Zoekertje in de krant bracht me hier"

Robin isi9cz6

Op maandag 5 juli zijn de speelpleinwerkingen van Don Bosco eraan begonnen! Bijna twee maand lang zullen honderden animatoren het beste van zichzelf geven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

Om volledig in de juiste sfeer te komen, laten we tijdens de zomervakantie enkele (ex-)animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. Vandaag bij ons aan tafel: Robin van Speelplein Don Bosco Halle.

Dag Robin, ook aan jou de vraag om je kort even voor te stellen.
"Ik ben Robin, 25 jaar en sinds de zomer van 2013 animator op Speelplein Don Bosco Halle. Als ik juist tel, is het dus mijn negende zomer op het speelplein. Daarnaast speel ik ook nog badminton."

Negen jaar is al een hele poos! Hoe ben je er eigenlijk terechtgekomen?
"Best grappig: via een zoekertje in de lokale krant. Ik botste opeens op dat zoekertje en dacht: 'Ja, dat interesseert me wel'. Ik ben dan naar de startdag van het speelplein gegaan en voilà... Intussen zit ik er al bijna tien zomers."

Bijna tien zomers vol vrolijke kinderen! Volgend jaar zal ik dan naar tien hoogtepunten vragen, voorlopig houd ik het op ééntje.
"Moeilijk natuurlijk, maar dan ga ik toch voor de gezellige avondmomenten. Die momenten waarbij we 's avonds met alle animatoren babbelen, een spelletje spelen en een chipje eten. Op die manier leer je je mede-animatoren beter kennen en doe je samen de zotste dingen."

En wat geeft je het meeste voldoening wat de omgang met de kinderen zelf betreft?
"Gewoon er kunnen zijn voor een ander. Je geeft veel, maar krijgt ook heel veel terug. En op ons speelplein, dat volledig op vrijwilligers werkt, is het heel mooi om te zien dat iedereen er voor elkaar is."