#8 Het speelplein van... Sherain: "Imago voelt als een thuis"

Sherain 5j8frj8

Op maandag 5 juli zijn de speelpleinwerkingen van Don Bosco eraan begonnen! Bijna twee maand lang zullen honderden animatoren het beste van zichzelf geven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

Om volledig in de juiste sfeer te komen, laten we tijdens de zomervakantie enkele (ex-)animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. Vandaag aan het woord: Sherain van Vakantiewerking Imago. Dat is een avondwerking in Hechtel waar alle tieners tussen 13 en 15 jaar welkom zijn.

Dag Sherain! Vertel eens iets over jezelf.
"Ik ben Sherain uit Limburg, geboren op 18 juli 2002 - zo'n anderhalve week geleden ben ik dus 19 jaar geworden. Een groot deel van mijn zomervakantie breng ik door op Vakantiewerking Imago in Hechtel, waar ik 2 jaar als animator aan de slag was en intussen aan mijn tweede jaar als hoofdverantwoordelijke bezig ben."

Hoe komt het dat je animator bij Vakantiewerking Imago bent geworden?
"Een vriendin probeerde me meermaals te overtuigen om naar Imago te gaan. Ik was zelf echter geen al te grote fan van speelpleinen, maar ben wel blij dat ze mij uiteindelijk toch heeft kunnen overtuigen. Voor sommige mensen is een speelplein gewoon een speelplein, maar voor mij is het iets waar ik me thuis voel. Het leren kennen van nieuwe mensen zorgt voor nieuwe vriendschappen en dat waardeer ik enorm."

Waar haal jij als animator het meeste voldoening uit?
"Telkens wanneer de jongeren zich amuseren, maakt dat mij blij. Ik vind het wel belangrijk om mijn tijd in iets nuttigs zoals dit te steken. Als animator moet je jezelf kunnen en durven zijn. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar je hebt elkaar. Als animator wil ik ook andere animatoren helpen, want dat geeft mij voldoening."