#9 Het speelplein van... Mattijs: "Enthousiasme van kindjes geeft boost"

Mattijs 5xvemr4

Op maandag 5 juli zijn de speelpleinwerkingen van Don Bosco eraan begonnen! Bijna twee maand lang zullen honderden animatoren het beste van zichzelf geven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

Om volledig in de juiste sfeer te komen, laten we tijdens de zomervakantie enkele (ex-)animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. Vandaag aan het woord: Mattijs (22) van Speelplein Groene Zone in Heverlee.

Dag Mattijs, vertel eens hoe je bij Speelplein Groene Zone bent terechtgekomen?
"Als kind kwam ik al naar Groene Zone omdat ik dichtbij woonde. Mijn broer en ik hadden na een zwemstage nog een weekje vrij en onze zus overtuigde ons om het ook eens te proberen. Voor mijn broer stopte het daar, maar ik was er echt wel door gebeten. Intussen ben ik bezig aan mijn zevende zomer als animator."

Heb je ook een favoriet moment van die zeven zomers als animator?
"Moeilijk om te kiezen, want er zijn zoveel zalige herinneringen die ik zou kunnen bovenhalen. Maar wat er toch met kop en schouders bovenuit steekt, zijn onze 'topavonden', waar de meest zotte spelen met de hele animatorenploeg worden gespeeld. Ik kan er niet alleen mijn competitiviteit in kwijt, maar het is ook gewoon zo leuk om zelf nog eens te kunnen spelen, iets wat me altijd een beetje zal bijblijven als ik aan speelplein denk."

Wat geeft jou het meeste voldoening als animator?
"Ik denk de sfeer die er gedurende die vijf weken zo spontaan wordt gecreëerd en de vriendengroep die je er buiten het plein en doorheen het jaar aan overhoudt. Tijdens de zomer zelf geeft natuurlijk ook het enthousiasme van de kindjes een boost om steeds opnieuw op zoek te gaan naar weer iets nieuws en origineels voor de dag erop."