90 leerlingen Don Bosco Hechtel in quarantaine: "Geen risico nemen"

Hechtel qndv6cp

In Don Bosco Hechtel zijn 90 leerlingen en 7 leerkrachten in quarantaine geplaatst. Vorige week woensdag kwam een eerste melding van een positieve test op het coronavirus binnen bij de school, later in de week volgden er nog vijf meldingen. Daardoor moesten heel wat klassen in quarantaine.

“Woensdag kregen wij te horen dat een van onze leerlingen positief had getest op het coronavirus”, vertelt directrice Brigitte Dalemans. “Het CLB is meteen op de zaak gesprongen. Na de risico-inschatting heeft de directie de beslissing genomen om voor deze klas afstandsonderwijs te organiseren. Vrijdagmiddag kregen wij een melding dat er twee andere leerlingen positief getest hadden. Ook hier ging het CLB arbeidsintensief te werk met de contacttracing om te onderzoeken welke andere leerlingen hoog risico contacten waren. Om de veiligheid te garanderen en geen risico te nemen, blijven de leerlingen met een hoog risico contact thuis. De leerlingen met een laag risico contact kunnen naar school komen."

Geen code oranje
En zo kwam men in Hechtel maandagochtend uiteindelijk bij zes besmette leerlingen uit. Een roep om code oranje? “Dat vind ik niet”, gaat de directrice verder. “De klassen die in quarantaine zitten volgen nu afstandsonderwijs, de andere leerlingen komen gewoon naar school. Ik wil ook even benadrukken dat de eerste drie besmettingen los van elkaar staan en uit privékring komen, van de andere besmettingen kunnen we dat niet met zekerheid zeggen. De kritiek dat scholen broeihaarden zijn, klopt volgens mij dus niet.”