Bij Don Bosco Haacht hebben ze er een erg vruchtbare eerste maand van het nieuwe schooljaar op zitten. Hieronder vind je een greep van activiteiten die er plaatsvonden.

Teambuilding 3de jaar TSO/BSO

Op vrijdag 13 september gingen alle derdejaars van TSO/BSO met hun klas op teambuilding naar het Weyneshof in Rijmenam. Een hoogteparcours en avontuurlijke spelen moest de kennismaking met nieuwe medeleerlingen vergemakkelijken.

Sportdag 2de jaar

Op vrijdag 20 september ging de jaarlijkse sportdag voor de tweedejaars door. De leerlingen hadden de keuze uit verschillende activiteiten waaronder een avonturenparcours in het Weyneshof in Rijmenam (waar de leerlingen met de fiets naartoe reden) of in De Kluis in Sint-Joris-Weert, een kajaktocht of verschillende spelen op school en schaatsen.

Excursie Boulonnais

Op donderdag 19 en vrijdag 20 september trokken de leerlingen van het zesde jaar richting wetenschappen (WET, IW en TW) op excursie naar de Boulonnais. In het kader van de lessen biologie en aardrijkskunde bezochten ze Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, Sangatte en Wissant, Ambleteuse, het zeebiologisch museum in Boulogne-sur-mer en de Cité Europe in Coquelles.

Bezinning ASO

Vorige week dinsdag en donderdag gingen de klassen van het derde en vijfde jaar ASO op bezining. Er stond een goed gevulde dag in klasverband op het programma.

Xanten

Op donderdag 26 september trokken alle Latinisten van het derde jaar op excursie naar het Xanten, meer bepaald naar het openluchtmuseum op het terrein van de voormalige Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. Naast een museumbezoek was er ook een rally door het park voorzien waarbij de leerlingen meer te weten kwamen over het leven in Xanten ten tijde van de Romeinen.

Avonturenweekend bovenbouw

Vorig weekend trokken 33 leerlingen en hun begeleiders naar Durbuy voor een weekend vol avontuur. Met een monsterachtig nachtspel, een duizelingwekkend hoogteparcours, archerytag, speleo, lasershooten, een gezellige BBQ, dans, muziek en een kampvuur was het weekend goed gevuld. Het beetje regen kon de pret niet bederven.

Sport op woensdag (voetbal cadetten/volleybal scholieren)

Eén van onze twee cadettenploegen voetbal kon zich woensdag tussen de regenbuien door plaatsen voor de volgende ronde. In een poule van drie ploegen mochten zij zich de beste noemen na twee keer winst. Ook onze scholieren volleybal mochten de volgende ronde noteren in hun agenda, zij wonnen met 25-7, 25-11 en 25-13.