Afdeling Verzorging DB Groot-Bijgaarden blaast 27 kaarsjes uit

GB ddj1w5c

Ze staan de laatste tijd terecht in de schijnwerpers, de helden van de zorg. Ook bij Don Bosco Groot-Bijgaarden staat de afdeling Verzorging deze week in de picture, want de school is er trots op dat ze al 27 jaar enthousiaste jonge mensen mag opleiden tot zorgkundigen.

"Vandaag werden onze leerlingen van de derde graad in de watten gelegd met een eigen 'Dag van de Zorg'", klinkt het bij de directie. "Die is toepasselijk ingezet met de film Hasta la vista, een mooi beeld van mensen met een beperking en seksualiteit. Vervolgens werden de leerlingen getrakteerd op een lekker dessertenbuffet."

Kers op de taart
“Vandaag hebben we een succesvolle opleiding met specialisaties in kinderzorg en thuis- en bejaardenzorg / zorgkundige”, zegt Veerle Slachmulders, richtingsverantwoordelijke bij Don Bosco Groot-Bijgaarden. “Dat is de kers op de taart van 27 jaar onafgebroken inspanningen van vele collega’s. Onze eigen helden van de zorg”

In een notendop
We schrijven september 1994. In een klein lokaaltje boven de turnzaal leggen drie pioniers de grondslag voor een richting die tot een groot succes zou uitgroeien. Mevr. Janssens (omgangskunde), zuster Gilberta (verzorging) en mevrouw De Boeck (huishoudkunde) namen de eerste leerlingen onder hun hoede. Leerplannen werden uitgeplozen en de eerste stageplaatsen gezocht. De richting bloeide gestaag, steeds meer leerlingen vonden hun weg naar Verzorging en onze onderwijskwaliteit werd zeer gewaardeerd door het werkveld. Het leerkrachtenteam breidde uit en ontwikkelde een visie waar graag zien en geloof in de kracht van de jongere centraal staan. In 2009 werden de grenzen letterlijk verlegd met een internationaal stageaanbod in o.a. Nederland, Zweden, Zuid-Afrika, Roemenië en Curaçao. Vandaag volgen ruim 165 leerlingen onze arbeidsmarktgerichte opleidingen in Zorg en Welzijn. Anno 2021 beseffen we allemaal het maatschappelijk belang van goed opgeleide zorgmedewerkers. Een nieuwe generatie zit nu nog op de schoolbanken, maar ze verdienen nu al ons respect en waardering. Gelukkige verjaardag, jongens en meisjes van de zorg!