Afrikaanse technische scholen op bezoek in Sint-Denijs-Westrem

SDW3 a6gdrpg

Vandaag kreeg Don Bosco Sint-Denijs-Westrem bezoek van een onderwijsdelegatie uit een 20-tal verschillende Afrikaanse landen. Het bezoek kadert in een meerdaagse projectactiviteit binnen het door het ERASMUS-programma gefinancierde SAAM-project (Supporting Alliance for African Mobility).

Dit project wil de internationalisering en samenwerkingsverbanden tussen het Europese en Afrikaanse onderwijs bevorderen binnen het technisch- en beroepsonderwijs. De delegatie werd verwelkomd door Hannelore Dessein, directeur van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, en Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. De deelnemers kregen een rondleiding in de school door de leerlingen zelf en maakten zo kennis met de onderwijsorganisatie binnen de verschillende werkplaatsen op Don Bosco Sint-Denijs-Westrem.

Hannelore Dessein, directeur van Sint-Denijs-Westrem:
“Door deze unieke ontmoeting zal internationalisering binnen het STEM-onderwijs voor ons en voor alle andere gasten een extra dimensie krijgen. We streven overal ter wereld hetzelfde ideaal na: vanuit hartelijkheid en in redelijkheid kwaliteitsvol STEM-onderwijs aanbieden in het vaste geloof dat we hierdoor voor elke leerling een beloftevolle toekomst garanderen.”

Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen:
“Met Katholiek Onderwijs Vlaanderen vinden we het belangrijk dat elke leerling zijn talenten kan ontwikkelen en interesses ontdekken, ook in het technisch en beroepsonderwijs. We ondersteunen onze leerlingen om volop deel te nemen aan onze samenleving, die steeds complexer en internationaler wordt. Daarom is het een voorrecht dat Afrikaanse scholen speciaal daarvoor naar Vlaanderen afzakken om van elkaar te leren.”

Bekijk de foto's van het bezoek hieronder.