De leerkrachten en de oudste leerlingen van de school waren heel stil tijdens het herdenkingsmoment van Daniël Malfait, sdb.

De laatste negen jaar is hij hier door velen gekend geweest als 'n hartelijke en vriendelijk man, iemand die tussen de leerlingen en leerkrachten stond. Eerst schetste de verantwoordelijke van de salesiaanse gemeenschap wie Daniël voor hem geweest is. Gedurende meer dan 10 jaar leefden ze samen tijdens hun opleiding en eerste priesterjaren, waarvan 7 jaar in het huis van Sint-Denijs-Westrem met aansluitend een technische school en een internaat. Daarna nam de directeur van de school het woord. Ook hij kende hem meer dan 25 jaar. Twee leerkrachten brachten een zelfgeschreven tekst naar voor, en het geheel werd afgewisseld met een gepast lied en beeldopname.
Daniël is zijn weg gegaan, met een lach en een traan. Hij is velen zo nabij geweest. De laatste twee jaren verminderde zijn gezondheid en moest hij uiteindelijk zijn leven neerleggen in de handen van Ons Heer. Hij stierf op 27 februari. Zijn uitvaart vindt plaats op 7 maart 2019 in de kerk aan het H. Hartplein te Sint-Lambertus-Woluwe. De uitvaart start om 11.30 uur. Eén van zijn laatste woorden waren: "Dank je wel!". Het zijn ook onze laatste woorden tot hem.