Algemeen Overste Ángel Fernández Artime stelt Strenna 2021 voor

Presentatie qj3dzo0

Algemeen Overste Ángel Fernández Artime presenteerde vorige week de Strenna voor 2021. Door hoop bewogen: “Zie, ik maak alles nieuw” klinkt de nieuwe jaarspreuk. De presentatie werd ingeleid met een videopresentatie van de Strenna.

De video speelt zich af in de stad Napels (Italië) en bevat tal van beelden en getuigenissen van jongeren en opvoeders. De problemen en gebreken van de huidige samenleving worden erin gepresenteerd: waardigheid, integratie, eenzaamheid, onrechtvaardigheid, armoede, enzovoort. De Algemeen Overste sprak over de belangrijkste thema's van de Strenna 2021.


Straal van hoop zijn
“We kunnen de actualiteit niet negeren en welke antwoorden moeten we als salesianen en als christenen geven om de zekerheid te blijven uitdrukken dat we ‘bewogen worden door hoop’”, vroeg Ángel Fernández Artime zich luidop af. “Het is God in zijn Geest die ‘alle dingen nieuw maakt’. Als familie moeten we de liefde van God weerspiegelen, een straal van hoop zijn, de hand die helpt om waarden en visioenen te veranderen.”

De volledige video kan je hieronder (in het Engels) vinden.