Algemeen Overste van de salesianen is officieel kardinaal

830380b9a3b79af6adb0dfc66ac310c3 L
Algemeen Overste Ángel Fernández Artime met paus Franciscus

Op zaterdag 30 september 2023 werd Ángel Fernández Artime, Algemeen Overste van de Salesianen van Don Bosco, op het Sint-Pietersplein door paus Franciscus tot kardinaal gecreëerd.

De ceremonie vond plaats op de binnenplaats van de Sint-Pietersbasiliek en startte om 10.00 uur. Op de middag stond er een bezoek van familieleden, vrienden en aanhangers van Don Bosco op het programma. Tot slot werden de vieringen voortgezet in het salesiaanse hoofdkwartier in Sacro Cuore. Op zondag 1 oktober om 11 uur gaat de Algemeen Overste zijn eerste eucharistieviering als kardinaal voor in de Basiliek van het Heilig Hart van Jezus in Rome. Op woensdag 4 oktober zal de nieuwe kardinaal de mis opdragen met paus Franciscus en de andere nieuwe kardinalen om 9.00 uur op de binnenplaats van de Sint-Pietersbasiliek.

53224988293 19212e892e c
De kardinaalscreatie ging door op de binnenplaats van de Sint-Pietersbasiliek

De kersverse kardinaal vond nog geen tijd om te reageren, maar voormalig Algemeen Overste Pascual Chávez Villanueva deed dat wel. "Het is een historische dag voor de congregatie en voor de hele Salesiaanse Familie, want het is de eerste keer dat een Algemeen Overste, die op dat moment ook in functie is, tot kardinaal wordt benoemd. Dit is een moment om ons bewust te worden van het feit dat we steeds meer Kerk zijn. Het feit dat Ángel Fernández Artime steeds meer in dienst van de Heilige Vader staat, drukt dit precies uit. En wij van onze kant begeleiden hem met onze gebeden."