Als Medewerkers in de Salesiaanse Familie

DSCN1881 rv1gnog

Het was dit jaar de medewerkersgroep van Kortrijk die de ontmoetingsdag op 6 oktober organiseerde bij de zusters van Don Bosco. En ja, het was in orde

Zuster Katelijn en zuster Carina brachten ons op zeer aantrekkelijke wijze de strenna van 2018, getiteld: "Groeien in de kunst van het luisteren en begeleiden". Ze illustreerden deze met sprekende alledaagse voorbeelden en projecteerden overzichtelijk de belangrijkste punten uit het document van de Algemene Overste. Daarna werden de deelnemers aan het werk gezet. In kleine groep deelden we onze motieven om onze uitdagingen in de nabije toekomst aan te gaan. Luisteren en begeleiden van jongeren … Het sluit zo nauw aan bij de huidige synode in Rome. Vandaar dat zuster Carina en zuster Katelijn af en toe ernaar verwezen.

Het mooie weer lokte ons naar buiten: op het middaguur druppelden de groepjes naar de open plaats voor de kapel voor een receptie. Samenzijn met medewerkers uit vele centra (Kortrijk, Gent, Groot-Bijgaarden, Hechtel, Boksbergheide, en Wijnegem) doet deugd. Zeker ook Don Bosco en Moeder Maria Mazzarello. In de refter van Kinderland stonden de belegde broodjes klaar en waren de tafels feestelijk versierd.

Na die deugddoende ontmoetingen verzamelden we in de kapel voor de eucharistieviering waarin de medewerkers hun beloften herhaalden, en de aanwezige zusters en salesianen zich engageerden om met z'n allen echt ‘familie te vormen’ naar de wens van onze stichters. Het overvloedige dessertbuffet bracht ons opnieuw samen rond de tafels. De beslist geslaagde dag werd afgesloten met het avondwoordje.