Alternatieve adventskalender 'veerkracht-vederzacht'

Veerkracht 8f596t8

Dit jaar is 'kwetsbaarheid en veerkracht' het thema voor de vormingsdagen voor de PAG-leden van het secundair onderwijs. Aangezien de startdag op maandag 23 november niet kon plaatsvinden, ontwikkelde de werkgroep Pastoraal Secundair Onderwijs een alternatief.

De werkgroep Pastoraal Secundair Onderwijs wil de verantwoordelijken voor de pastoraal in de secundaire scholen ondersteunen in hun werk. Dat doen ze zowel door inzichten en methodieken aan te reiken als door een netwerk te creëren onder de pastoraal bewogen personeelsleden.

Dagelijks een impuls
Omdat het momenteel onmogelijk is om samen te komen, werkte de werkgroep een alternatieve adventskalender uit waarmee ze alle PAG-leden en andere pastoraal geïnteresseerden wil inspireren. Vanaf de eerste adventszondag tot aan kerstdag wordt er dagelijks een kleine 'impuls' gelanceerd binnen het thema 'veerkracht - vederzacht'. Die impuls kan van alles zijn: een quote, een gedicht, een bijbeltekst, een beeld, een kunstwerk, enzovoort. Die impulsen zijn persoonlijk bedoeld als sprankeltjes hoop in donkere tijden.

Voor de geïnteresseerden: op het einde van de week verschijnen op deze website de verschillende impulsen van de afgelopen week. Wie graag dagelijks op de hoogte blijft, kan contact opnemen met Annemie Tuts via annemie.tuts@donbosco.be.