Antwerp-voetballers op bezoek in Don Bosco Hoboken

Bert en Steve
Corbanie (links) en Keita (rechts) met twee leerlingen van de school

Hoog bezoek in Don Bosco Hoboken, want twee spelers van landskampioen Royal Antwerp FC (Mandela Keita en Kobe Corbanie) kwamen er gisteren op bezoek in het kader van het SODA-project dat de school aanging. De twee partijen slaan de handen in elkaar om niet alleen op het veld, maar ook in de klas een verschil te maken.

Vzw SODA+ speelt een cruciale rol in dit proces door scholen te helpen bij het motiveren van leerlingen. Het SODA-attest beloont leerlingen met een positieve attitude, waarbij de focus ligt op stiptheid, orde, discipline en attitude. Het Sint Jozef College uit Schoten en Don Bosco Hoboken zijn dit schooljaar de deelnemende scholen aan het project.

Door de handen ineen te slaan streven we ernaar de dromen van jongeren waar te maken

Voetbalclub Royal Antwerp FC heeft met haar communitywerking AntwerpFirst een unieke aanpak om leerlingen te stimuleren hun SODA-attest te behalen. Door spelers zoals Ritchie De Laet, Davino Verhulst, Mandela Keita en nu Kobe Corbanie te betrekken als gezichten van het project, wordt een brug geslagen tussen de wereld van het voetbal en het onderwijs. Maandelijks worden zes leerlingen geselecteerd die uitblinken in de vaardigheden die het SODA-attest vertegenwoordigen. Deze leerlingen krijgen de kans om een thuiswedstrijd van Royal Antwerp FC bij te wonen in de business seats, gevolgd door een meet and greet met de spelers.

Spelers op bezoek

Gisteren werden de rollen omgedraaid en brachten Antwerp-spelers Mandela Keita en Kobe Corbanie een bezoek aan Don Bosco Hoboken. Tijdens een Q&A kregen leerlingen de kans om vragen te stellen aan de spelers, waarbij de focus lag op hun persoonlijke ervaringen als professionele voetballers en de balans tussen school en topsport. Het was een inspirerende middag waarbij de leerlingen de spelers ook eens buiten het voetbalveld leerden kennen. Zo ontdekten ze bijvoorbeeld dat Mandela Keita een passie heeft voor koken, terwijl Kobe Corbanie dankbaarheid uitte voor zijn buurman die hem altijd naar voetbaltraining bracht.

Schermafbeelding 2024 02 20 om 09 01 29
Twee leerlingen van de mechanica-afdeling maakten een speciaal aandenken voor de spelers

Op eigen initiatief hebben twee leerlingen van de mechanica-afdeling, Bert van der Aa en Steve Peeters, een speciaal aandenken gemaakt voor de spelers. Hun creatie weerspiegelt niet alleen de waardering van de schoolgemeenschap voor het bezoek van Mandela Keita en Kobe Corbanie, maar benadrukt ook het belang van vakmanschap en creativiteit binnen het onderwijs.

In lijn met de inspirerende slogan 'Teamwork makes the dream work', benadrukt dit project de kracht van samenwerking en gemeenschapszin. Door de handen ineen te slaan en samen te werken, streven AntwerpFirst en Don Bosco Hoboken ernaar om de dromen van jongeren waar te maken en hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. De slogan fungeert als een leidraad voor het project, waarbij teamwork wordt gezien als de sleutel tot het verwezenlijken van succes, zowel op het veld als daarbuiten.

Schermafbeelding 2024 02 20 om 09 04 52

Auteur: Tim Bex