Applaus voor 39.000 jongeren op Dag van de Animator

Dagvandeanimator x05f7r2

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) en Jeugddienst Don Bosco riepen in 2017 de laatste donderdag van juli uit tot Dag van de Animator. Een onverhoopt succes met 200 deelnemende speelpleinwerkingen en massa’s positieve persaandacht voor speelpleinwerk.

Het verhaal bleef ook in het breder jeugdwerk niet onopgemerkt. In 2018 stapte Kazou mee in de organiserende boot. Voor de tweede, derde en vierde editie sloegen maar liefst zeventien grote jeugdwerkorganisaties de handen in elkaar. Meer dan 250 lokale speelpleinwerkingen voegden hun logo toe. Samen engageren ze zich om de Dag van de Animator mee uit te dragen.

39.000 verschillende jongeren in Vlaanderen en Brussel kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn op een vakantie-initiatief, waarvan 23.000 op een speelpleinwerking in hun buurt. 70% van hen doet dat zelfs helemaal vrijwillig of tegen een kleine vergoeding. Gewoon, omdat ze het belangrijk vinden.
Daarom roepen we iedereen op om voor deze jongeren op 29 juli – de Dag van de Animator - massaal te applaudisseren als blijk van waardering voor hun enthousiasme en inzet.

Upload je applaus-filmpje op www.dagvandeanimator.be.