Een vijftiental enthousiaste jongeren en een tiental volwassen vrijwilligers van het Don Bosco Internaat te Sint-Pieters-Woluwe, trekken richting Turijn op zoek naar hun roots, op zoek naar zichzelf en wie Don Bosco voor hen vandaag is. En de vijfde familiedag op het internaat is een feit.

1 april 2018

Een vijftiental enthousiaste jongeren en een tiental volwassen vrijwilligers van het Don Bosco Internaat te Sint-Pieters-Woluwe, trekken richting Turijn op zoek naar hun roots, op zoek naar zichzelf en wie Don Bosco voor hen vandaag is. Het werden mooie, onvergetelijke dagen in en rond Turijn. Een ontdekkingsreis waarbij we er langzaam maar zeker achter kwamen dat we op het internaat ook één grote familie zijn voor elkaar.

We bezochten Colle Don Bosco en gingen er op zoek naar onze dromen. We ontmoetten Don Bosco’s familie bij een bezoekje aan het geboortedorp van Mama Margherita. We speelden een spel in Chieri, waarbij we ontdekten hoe Gio Bosco moest knokken als jonge gast om iets moois van zijn leven te maken. We trokken door Turijn en bezochten het paleis van de markiezin Di Barolo waar we leerden hoe kinderen in 1850 naar school gingen. We gingen zelfs op bezoek in de gevangenis. Uiteraard genoten we tussendoor ook van La bella Italia.

Eenmaal op Valdocco aangekomen, werden de gidsen overladen met vragen en werd het stil in vele harten ... We tankten er moed en vertrouwen om samen te werken aan een mooie toekomst. Het voelde alsof Don Bosco ons een knuffel gaf. Als afsluiter trokken we dan ook te voet van Castelnuovo naar de Colle, een tocht, een inspanning, een ontmoeting die velen zich nog lang zullen herinneren.

28 april 2018

Heel wat kinderen en jongeren, internen en oud-internen, ouders, familie, vrienden, vrijwilligers en collega’s sijpelen de eetzaal van de Don Bosco campus te Sint-Pieters-Woluwe binnen om eens een kijkje te komen nemen op internaat. De vijfde familiedag op het internaat is een feit.

De mensen genieten van een hapje en een drankje, geserveerd door de familie van de opvoeders en de vele vrijwilligers van de KAJ Don Bosco vzw. De kajotters staan in voor de animatie. Kinderen worden heuse sumoworstelaars, hardlopers of laten zich omtoveren tot prinses of draak.

Opvoeders en de oudere jongeren lopen af en aan. De ene rondleiding volgt op de andere. Heel wat mensen, jong en oud, zijn gekomen om het internaat te bezichtigen. De zaal zit vol met enthoesiaste mensen. Buiten spelen de kinderen op de vernieuwde speelplaats. Trots vertellen enkele jongeren hoe zij meebouwden aan het nieuwe podium. De vrijwilligers in de keuken hopen vooral dat er voldoende eten zal zijn.

Het wordt zowaar even een overrompeling. De opvoeders en beheerder lopen rond als ‘kiekens zonder kop’ (om even in het thema van de avond te blijven: we verkochten immers kip aan ’t spit) om alles in goede banen te leiden. Er worden wat tafels bijgezet, anderen opteren ervoor om rechtstaand aan de toog de avond verder te zetten.

Stilaan keert de rust weer in Sint-Pieters-Woluwe. Een geslaagde familie-avond zit erop. Meer dan 300 personen genoten van de lekkere kip, geroosterd door een oud-leerling. Meer dan 400 vrienden kwamen op bezoek, genoten van een babbel, van het plezier,... en van elkaar.