Begeleiding Junitas wint van de jongeren in heuse voetbalmatch

Voetbalmatch jptf0md

Eind mei maakte vzw Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen Junitas zich op voor een heuse voetbalwedstrijd tussen de begeleiding en de jongeren. Zowel de begeleiders van De Passer en De Weyers als die van het Jongenstehuis namen deel. In de wandelgangen werd er veel over gesproken en vooral de jongens waren zeer gemotiveerd om de begeleiding eens te laten zien wat voetballen echt is.

"Er was veel animo, een talrijke opkomst van supporters en de aftrap werd professioneel gegeven door Ellen", vertelt Bart, één van de begeleiders. "Na de aftrap gingen beide ploegen er vol voor en gingen beide partijen stevig in duel. Door een tactische aanpak kwamen de begeleiders snel op voorsprong. Bij de jongeren kwam het besef dat het toch niet zo makkelijk ging verlopen waardoor ze een tandje bij zetten. Ze konden snel scoren en gelijk maken. Zo bleef de wedstrijd de hele tijd op en af gaan."

"In de tweede helft was er bij de jongeren even een mindere focus en hier profiteerde de begeleiding van. Hierdoor konden ze een verschil van twee doelpunten maken. Maar ook dan lieten de jongeren het niet hangen en bleven ze voor elke bal gaan. De laatste 5 minuten kwamen ze terug tot één doelpunt verschil, maar de overwinning van begeleiding is niet meer in gevaar gekomen. Eindstand jongeren vs begeleiding 4-5, op naar volgende wedstrijden."