Bekijk de documentairefilm 'The Letter' met paus Franciscus

The Letter 3gt1905

Op 4 oktober 2022 ging de nieuwe documentairefilm 'The Letter' in première in het Vaticaan. Deze film waarin paus Franciscus een prominente rol speelt, gaat over de kracht van de mensheid om de ecologische crisis te stoppen. De film is gratis te bekijken op YouTube.

Het is geen toeval dat 'The Letter' op 4 oktober gelanceerd werd, want deze dag is ook gekend als de feestdag van Sint-Franciscus van Assisi: een beroemde heilige die leefde rond het jaar 1200. Franciscus van Assisi stond vooral bekend om zijn liefde voor de natuur en de dieren. Dieren waren voor Franciscus als vrienden. Zo maakte hij een wilde wolf tam en sprak hij met vogels. Daarnaast schreef en zong Franciscus over hoe mooi hij de natuur vond.

Een beeldfragment uit de film 'The Letter'.

Het is dan ook geen toeval dat het Vaticaan ervoor koos om de documentairefilm 'The Letter' op 4 oktober te lanceren, want de film gaat over het zorg dragen voor de natuur en het gevaar van de ecologische crisis. 'The Letter' werd geproduceerd door het Off the Fence-team in samenwerking met de Laudato si'-beweging en de Dicasteries voor Communicatie en Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling en is geregisseerd door de Emmy- en BAFTA-winnende documentairemaker Nicolas Brown. Tijdens het filmen werd alles in het werk gesteld om de uitstoot te minimaliseren; na het filmen werd de gemaakte uitstoot gecompenseerd.

Gratis te bekijken op YouTube
De hoofdrolspelers van 'The Letter' zijn paus Franciscus, een inheemse leider uit de Amazone, een vluchteling uit Senegal, een jonge Indiase activist en een Amerikaans wetenschapperskoppel dat de vaak ongehoorde stemmen vertegenwoordigd in het wereldwijde gesprek over onze planeet. De film toont hoe zij samen de hoop vinden om ons gemeenschappelijke huis te redden en wordt gratis beschikbaar gesteld op YouTube Originals. Je kan de film hieronder bekijken.