Benjamin Dalle viert mee met KAJ Don Bosco

Schermafbeelding 2024 02 22 om 09 53 16

Het Don Boscofeest wordt altijd mooi gevierd in het internaat van Sint-Pieters-Woluwe, mede dankzij de KAJ-werking. Maar als dat feest ook nog eens samenvalt met het 100-jarig bestaan van de campus, dan wordt er pas echt gevierd!

Op woensdag 31 januari was het dus groot feest in Woluwe. “Om de avond goed te starten, konden de jongeren en enkele ouders genieten van een multicultureel buffet, gemaakt door onze chef met de hulp van enkele ouders en vrijwilligers vanuit KAJ Don Bosco”, vertelt medewerker Hilde. “Er werd eten uit Mexico, Congo, Kameroen, USA, China, Thailand, Moldavië, Roemenië, enzovoort geserveerd. Multicultureel en zeer royaal! Als afsluiter waren er nog een mooie taart en 100 cupcakes, gemaakt door de mama van een van de internen.”

Afbeelding1
Jongeren en ouders konden genieten van een multicultureel buffet

Benjamin Dalle

Tussen 17 en 18 uur waren er een aantal extra feestvierders uitgenodigd. “We kregen bezoek van enkele Brusselse politici en minister Benjamin Dalle. Zij werden onthaald door enkele internen, opvoeders, leden van het bestuursorgaan en vrijwilligers van de KAJ. Die laatsten gaven minister Dalle een rondleiding door het internaat. De minister pingpongde met enkele jongeren, luisterde geboeid naar hun verhaal en gaf hen moed om door te zetten.”

Tableau vivant

Om 19 uur startte een groot spel met als doel een tableau vivant te realiseren naar het leven van Don Bosco. “Jongeren konden via activiteiten punten winnen. Die konden ze vervolgens inruilen tegen kledij om de perfecte foto te realiseren. Een VR-missie, vliegen met drones, karaoke met een echte DJ, Legomasters, een escapebox of een gigantisch springkasteel voor Ninja Warrior Run: niets was te zot! Alle leeftijden door elkaar, zonder GSM, gewoon met z’n allen genieten. Een Don Boscofeest zoals geen ander, zoals Don Bosco zelf het zou gedaan hebben.”