"Beter hadden we onze verjaardag niet kunnen vieren"

Lien ekdi11j

Je kon het hier al zien en lezen: Speelplein Groene Zone werd 50 jaar en dat werd stevig gevierd. Lien Van Eekert staat deze zomer meerdere weken als pleinleiding op het speelplein in Heverlee en blikt graag nog eens terug op het grote verjaardagsfeest.

"Het was een drukke, maar speciale en deugddoende dag", begint Lien haar verhaal. "We hadden het hele speelplein volgezet met springkastelen, waardoor de kinderen een hele dag konden 'losgaan'. Ook de animatoren deden mee, want springkastelen zijn er voor jong en oud! Voor de kleuters was er zelfs een springkasteel waar een zwembadje aan verbonden was. Hier werd dan ook vrolijk gespetterd door onze allerkleinsten." (lees verder onder foto)

Pleinleidsters Lien en Céline verkleed als gibra's (half zebra, half giraf).

40 kg frietjes
Rond half vijf in de namiddag begon het speelpleinfeest. "Iedereen (ouders, oud-animatoren, mensen uit de buurt …) was welkom om een lekkere friet, hamburger of hotdog te komen eten", gaat Lien verder. "De sfeer zat goed en er was veel volk. Er is in totaal zelfs 40 kilogram aan frietjes opgegeten. Sommige ouders hebben zich zelfs aan een springkasteel gewaagd. Daarnaast was er ook een coole circusact die de kinderen kon bekoren. Kortom: De sfeer zat goed! Kinderen, animatoren en ouders hadden een hele dag plezier. Beter hadden we onze verjaardag niet kunnen vieren!"

De foto's van het speelpleinfeest gemist? Deze kan je hier bekijken.