Bijeenkomst met gemengde gevoelens in Hechtel

Hechtel t9mrcqg

De laatste maanden zat het niet mee voor de medewerkers van Don Bosco Hechtel. Door allerlei omstandigheden konden de bijeenkomsten niet doorgaan. Gelukkig is het vorige week wél gelukt.

"Omdat mei de Mariamaand bij uitstek is, werd geopteerd om te werken rond haar figuur", vertelt Louisette Ptaszynski van de medewerkers. "Dieter heeft de voorbereiding op zich genomen en om eerlijk te zijn: het werd een fantastische avond. Op voorhand werd ook gezegd - gezien de omstandigheden van het nakend vertrek van de Salesianen uit Hechtel - het geheel zo normaal mogelijk te laten verlopen en dat is ook heel goed gelukt. Dieter had het spel DIXIT mee, en aan de hand van de kaarten kon ieder afzonderlijk de betekenis van de persoon van Maria in zijn/haar leven verduidelijken. Het werd een boeiende en speelse avond."

Emotionele bezinning
"Zoals altijd gebeurde afsluitende bezinning in de kapel van de Salesianen", gaat Louisette verder. "Dieter had mooie teksten gekozen. Opvallend was dat er in de voorbeden, die vrij geformuleerd konden worden, telkens een verwijzing zat naar het afscheid van de Salesianen in Hechtel. Eén ervan werd geformuleerd in de zin van 'het verliezen van onze thuis', wat heel goed weergeeft wat in ieder van ons omging, de medewerkers waren immers kind aan huis in Hechtel. Tijdens het drankje en de heerlijke cake, gebakken door Willy, kwamen er nog allerlei gevoelens naar boven, zowel van begrip, onbegrip, verdriet, en verbazing. De grote vraag die iedereen bezig houdt, is hoe het nu verder moet. Maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen."