Bijna 200 jongeren present op vormelingendag

Schermafbeelding 2024 03 05 om 14 00 30

Al voor de negende keer organiseerden de Medewerkers van Don Bosco Hechtel eind februari een vormelingendag voor jongeren die binnenkort hun vormsel zullen ontvangen. Hiervoor kon gebruik gemaakt worden van de ruime accommodatie van het Don Boscocollege in Hechtel.

"Er hadden dit jaar zo'n tweehonderd vormelingen vanuit negen parochies van het dekenaat Pelt zich ingeschreven voor onze vormelingendag", vertelt medewerkster Louisette. "Het groeiende aantal bewijst nogmaals de nood aan een dergelijke dag. Voor de organisatie werd een werkgroep samengesteld die reeds lange tijd met de voorbereiding bezig was. Niet iedereen beseft wat voor immens werk aan de vormelingendag voorafgaat. Gelukkig krijgen we veel steun en hulp, want buiten de eigen medewerkers waren er ook catechisten, parochieverantwoordelijken en zelfs twee mensen van de medewerkersgroep van Boxbergheide die ons kwamen helpen. Ook vanuit de salesiaanse gemeenschap uit Oud-Heverlee was er heel wat ondersteuning van de jonge salesianen."

Goedgevulde dag met ruim aanbod

De dag zelf was dan ook tot in de puntjes verzorgd. "Als opwarming werd er vanuit het bisdom een animatiegroep voorzien die ervoor zorgde dat de vormelingen onmiddellijk in de sfeer werden ondergedompeld", gaat Louisette verder. "Daarna werd de dag ingedeeld in twee werkwinkels in de voormiddag en nog een derde in de namiddag. Op voorhand hadden alle vormelingen een aanbod gekregen van 30 (!) werkwinkels waaruit ze er drie konden kiezen. De thema’s van deze workshops waren zeer gevarieerd, maar telkens met een christelijke inslag. Het was een heel gepuzzel om alle vormelingen in de juiste werkwinkel onder te brengen, maar uiteindelijk is het allemaal vlot verlopen." (lees verder onder foto)

Schermafbeelding 2024 03 05 om 13 59 45

Alvorens er werd afgesloten met een eucharistieviering in de sporthal kregen de kinderen nog een drankje en een wafel. "De eucharistieviering werd voorgegaan door salesiaan Dieter en de pasgewijde priester Bart Pluymers van de parochie Pelt", besluit Louisette. "Voor deze viering waren ook de ouders uitgenodigd. Ze waren ook in groten getale aanwezig. Deze dag kan als zeer geslaagd beschouwd worden en geeft weer veel voldoening om dit volgend jaar te herhalen."