Bijzondere ontmoeting in de kerk van Bocholt

Image2
De jongens van het Jongenstehuis worden rondgeleid in de kerk

Op woensdag 25 oktober werden de jongens van Jongenstehuis Genk en hun begeleiders hartelijk ontvangen in de sfeervolle kerk van Bocholt. Priester Gianluca Loperfido en de toegewijde vrijwilligers stonden klaar om deze speciale samenkomst tot een bijzondere ervaring te maken.

"Het doel van deze bijeenkomst was om de jongens stil te laten staan bij de betekenis van Allerheiligen en Allerzielen", vertelt begeleider Betül Gambaz. "Er werd gereflecteerd over de essentie van het leven, de betekenis van de dood en de belofte van het hiernamaals. Priester Gianluca deelde een inspirerend verhaal over Don Bosco, wiens toewijding aan kansarme jongeren en straatkinderen als voorbeeld van heiligheid en mededogen diende. Don Bosco’s nalatenschap herinnert ons eraan dat heiligheid kan worden gevonden in het omarmen van degenen die het het meest nodig hebben."

Diversiteit en gezelligheid

Er werden niet alleen religieuze aspecten belicht, maar de nadruk werd ook gelegd op diversiteit, barmhartigheid en vergeving. "Tijdens de ontmoeting in de kerk was er ook ruimte voor muzikale harmonie. Er werd samen gezongen en Gianluca bracht een extra dimensie aan de bijeenkomst door zijn gitaar te bespelen", gaat Betül verder. "Tot slot werden we verrast met heerlijke koekjes en verfrissende drankjes, waardoor gezelligheid aan de dag werd toegevoegd. De ontmoeting smaakte naar meer, en iedereen keek uit naar toekomstige bijeenkomsten waar nieuwe vriendschappen en inzichten zullen bloeien, ongeacht achtergrond of geloofsovertuiging."