Bisschoppen roepen op om kerkklokken te laten luiden op Pasen

Misviering 0v5luvn

De bisschoppen van ons land vragen om op paaszondag 4 april om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. Daarmee willen ze hoop en troost bieden aan alle slachtoffers van deze coronapandemie.

Omwille van corona en de beperking tot maximaal 15 personen in de publieke vieringen, wordt het net als vorig jaar geen Pasen zoals anders. Maar daarom wordt het niet minder Pasen. Meer dan ooit brengt de paasboodschap in deze moeilijke tijd hoop en toekomst. Jezus overwint de dood. Het leven krijgt het laatste woord. De bisschoppen van ons land willen deze Blijde Boodschap in de coronapandemie luid laten klinken. Zij vragen daarom om op paaszondag 4 april om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. Als teken van troost en hoop voor al wie slachtoffer is van het coronavirus en voor wie hen met de beste zorg omringen. Als teken van steun voor wie onvermoeibaar blijven strijden tegen het virus. Als teken van verbinding tussen ons allen: want met vereende krachten kunnen en zullen we deze pandemie te boven komen.

Hieronder kan je ook een overzicht vinden van de vieringen (tv/radio) tijdens de Goede Week:

Witte Donderdag 1 april
Om 20 uur livestreamt Kerknet de wittedonderdagviering vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Sint-Truiden, waarin bisschop Patrick Hoogmartens van Hasselt voorgaat. In deze viering wordt het Laatste Avondmaal (van Jezus met zijn leerlingen de avond vóór zijn dood) herdacht. De liturgie viert de instelling van de eucharistie en van het priesterschap.

Goede Vrijdag 2 april
Om 15 uur: Kerknet livestreamt de goedevrijdagdienst vanuit de Heilig Bloedbasiliek in Brugge geleid door kanunnik Piet Vandevoorde. De regionale tv-zenders Focus en WTV zenden de gebedsdienst uit.

Stille Zaterdag 3 april
Om 20.30 uur: bisschop Johan Bonny gaat voor in de paaswake vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. De viering wordt gelivestreamd via het YouTube-kanaal van de kathedraal en Kerknet.

Paaszondag 4 april
-
Hulpbisschop Koen Vanhoutte gaat om 10 uur voor in de plechtige paasviering in de Sint-Pieterskerk in Leuven. De viering wordt gelivestreamd door Kerknet en uitgezonden door de regionale zenders ROBtv en RINGtv.
- Radio 1 (VRT) zendt om 10 uur de verrijzeniszondagsviering uit vanuit de abdij Keizersberg in Leuven.
- Om 11 uur zendt Canvas in Eurovisie de paasviering uit vanuit La Carità, een ziekenhuis in Locarno (Italiaans Zwitserland), gevolgd door het Urbi et Orbi, de zegen over de stad en de wereld, door paus Franciscus vanuit Rome.

Bron: kerknet