"Boeiende dag die ons dichter bij Franciscus van Sales brengt"

Eunan20 Mc Donnell gddkkf9

Afgelopen zaterdag was de Ierse provinciaal Eunan McDonnell te gast in Don Bosco Oud-Heverlee voor de jaarlijkse studiedag 'Opnieuw van Don Bosco vertrekken' die door Don Bosco Vorming en Animatie georganiseerd wordt. Het thema van dit jaar: de spirituele affiniteit tussen Franciscus Van Sales en Don Bosco.

Eunan McDonnell beëindigde in 1994 zijn studies theologie en verdiept zich in het leven van Franciscus Van Sales. McDonnell publiceerde reeds verschillende werken over de spiritualiteit van deze heilige inspiratiebron van Don Bosco. "We mogen niet vergeten dat we Salesianen zijn en geen Boscanen", opende de gastspreker zaterdag. "Dat Franciscus van Sales dé inspiratiebron van Don Bosco was, weet iedereen. Maar we mogen dat ook niet vergeten in ons doen en laten als Salesiaan."

Boeiende lezingen en tijd voor reflectie
Voor de aanwezige deelnemers stonden er twee lezingen van McDonnell over de spirituele affiniteit tussen Franciscus van Sales en Don Bosco op het programma, maar daarnaast was er ook voldoende tijd en ruimte voor persoonlijke reflectie, uitwisseling met elkaar en ontspanning. "Het werd een boeiende studiedag die ons weer wat dichter bij Franciscus Van Sales brengt", vertelde een van de deelnemers. En dat uitgerekend in het jubileumjaar van Franciscus Van Sales, want het is exact 400 jaar geleden dat wij zijn sterfdag vieren. Meer info over Sales vind je op deze pagina. Bekijk ook zeker de foto's van de studiedag hieronder.