Boodschap van hoop op Wereldvluchtelingendag

67203ac27679d129db650444d516243f XL
Tetiana Romanchenko vertelde over haar vlucht uit Oekraïne, salesiaan Pedro Ayala (rechts) maakte deel uit van het panelgesprek.

Om Wereldvluchtelingendag (20 juni) te vieren, organiseerden Don Bosco International, Jesuit Refugee Service (JRS), de Kapel voor Europa en Sant'Egidio (België) het evenement 'Stemmen van Hoop'. Het doel van deze bijeenkomst was om positieve verhalen van vluchtelingen en social practices te delen.

Het evenement begon met het verhaal van Tetiana Romanchenko, die noodgedwongen van Oekraïne naar België vluchtte. Ze sprak over haar integratie in België en benadrukte zowel de moeilijke momenten als de inspirerende verwezenlijkingen. Zo is ze dankbaar voor het onderwijs en het sociale leven dat ze haar kinderen in België kan bieden.

Vervolgens werd een panelgesprek gehouden over de integratie van mensen met een migratieachtergrond. Onder de sprekers vonden we onder meer salesiaan Pedro Ayala. Hij is in onze provincie Vlaanderen-Nederland de gedelegeerde voor jeugdpastoraal en presenteerde een aantal projecten die in De Takel Don Bosco Oostende worden geïmplementeerd. Pedro benadrukte het belang van luisteren naar de jongeren, veilige ruimtes bieden, interreligieuze en multiculturele dialoog, gerichte workshops en positieve boodschappen.