Brons op STEM-Olympiade voor Don Bosco Halle

9489 BD35 86 B2 4 F27 926 A 8 EF79434 CB73

Dat Don Bosco Halle niet alleen wiskundeknobbels heeft, bewees Chong Shan, leerling uit het eerste jaar STEM-wetenschappen. Op zaterdag 11 maart trok hij namelijk naar het Ministerie van Onderwijs in Brussel om er deel te nemen aan de finale van de STEM-Olympiade.

De finale bestond uit 16 heel moeilijke theoretische STEM-vragen en 4 praktische STEM-proeven: elektriciteit, programmeren van een robot, mechanica en biotechnologie. De theoretische vragen vond Chong best oké, de praktische proeven waren een race tegen de klok en dus zeker een uitdaging. Toch ging het allemaal erg vlot voor Chong, want hij behaalde brons! Fier keerde hij terug met een diploma en leuke prijzen zoals een LEGO TECHNIC-bouwset, een jaarabonnement op EOS, enzovoort.

Als STEM-school zijn we erg fier op Chong
Don Bosco Halle

“Als STEM-school zijn we heel fier op leerling Chong", klinkt het bij Don Bosco Halle. "Op jonge leeftijd een erg stresserende proef tot een goed einde brengen, is helemaal niet evident. Binnen onze school kan hij in de tweede graad verder in biotechnologische STEM-wetenschappen, bouwwetenschappen of technologische wetenschappen. Er wacht hem alvast een mooie toekomst!”

Auteur: Tim Bex