Buitengewone 151ste missiezending in beperkte kring

Missie qzqryzi

De zending van missionarissen vindt traditioneel eind september plaats in de Basiliek van Maria Hulp der Christenen in Turijn, maar wegens de Covid-19-pandemie werd de missiezending van de 151ste missiezending uitgesteld tot na Pasen.

Omdat de gezondheidssituatie nog steeds precair is, is er dit jaar sprake van een 'buitengewone missiezending'. Buitengewoon omdat het dit jaar gevierd werd in de kapel van het Salesiaans Hoofdkwartier en omdat niet alle leden van de expeditie fysiek aanwezig waren.

Op maandag 1 februari ging Algemeen Overste Ángel Fernández Artime voor in de eucharistieviering, die ook bijgewoond werd door Yvonne Reungoat, Algemeen Overste van de zusters, en door consulenten Alfred Maravilla (salesianen) en Alaide Deretti (zusters). Daarnaast was er ook een kleine representatieve groep salesianen en zusters - in overeenstemming met het geldende gezondheidsprotocol - aanwezig.

Overhandiging missiekruisjes
Tijdens de eucharistieviering zegende de Algemeen Overste de missiekruisjes en overhandigde hij ze aan de twee aanwezige salesiaanse missionarissen, terwijl er nog eens 22 in hun land wachten op het kruisje en op het visum om naar hun missieland te vertrekken. Er zijn 24 nieuwe salesiaanse missionarissen op deze 151e expeditie. Ook zuster Reungoat leverde de kruisen af aan de zeven zusters van deze zendingsexpeditie - twee anderen zijn al vertrokken. "Zoals elk jaar is deze realiteit van de nieuwe missionarissen een groot geschenk", onderstreepte Alfred Maravilla.

"Ik ben er diep van overtuigd dat als Don Bosco niet de missionaire geest had gehad, onze congregatie vandaag waarschijnlijk slechts een kleine congregatie zou zijn met weinig en oude leden", vertelde de Algemeen Overste. Hij benadrukte ook dat "het de missionaire geest is die het charisma van Don Bosco universeel en levend heeft gemaakt"

152ste missie-expeditie
De kruisen zullen nu naar de provincies van de missionarissen worden gezonden, waar de Provinciaal Oversten ze aan de missionarissen zullen overhandigen. Zij zullen dan vanuit hun eigen provincies vertrekken naar hun missiebestemmingen, al naar gelang de mogelijkheden en volgens de gezondheidsprotocollen van de verschillende landen. Intussen is in september 2021 het voorbereidende proces begonnen voor de selectie van de leden van de 152e Salesiaanse missie-expeditie.