'Buon appetito Don Bosco': nieuw materiaal voor basisscholen

BADB ofc6dm3

Het Don Boscofeest staat voor de deur en daar speelt Don Bosco Vorming & Animatie maar al te graag op in. Met hun nieuwe project 'Buon appetito Don Bosco' bieden ze kleuter- en basisscholen nieuw inspirerend materiaal aan.

"Er komen regelmatig vragen vanuit de basisscholen of er materiaal rond Don Bosco beschikbaar is. Zeker in deze periode, wanneer het feest van Don Bosco voor de deur staat", vertelt Annemie van Don Bosco Vorming & Animatie. "Daarom kwamen we met 'Buon appetito Don Bosco' op de proppen. Met dit nieuwe project reiken we verfrissend materiaal aan om kinderen op een boeiende manier iets meer over het leven van Don Bosco te laten ontdekken."

Leerrijke, speelse impulsen
Stap voor stap leren kinderen de persoon kennen naar wie hun school is genoemd. "Aansluitend bij de leefwereld van kinderen selecteerden we elementen uit zijn leven", gaat Annemie verder. "Zo ontdekken ze aan de hand van leerrijke, speelse, inspirerende en hartverwarmende impulsen de ruimere wereld van Don Bosco. De impulsen zijn opgebouwd per graad en zijn het hele schooljaar bruikbaar."

Al het materiaal is online te vinden en voor vragen en meer info kan je ook altijd contact opnemen met Don Bosco Vorming & Animatie. Bekijk zeker onderstaande teaser ook eens.