In Sint-Pieters-Woluwe – wellicht in heel de salesiaanse beweging gekend als plaats van het provincialaat – zijn verscheidene salesiaanse werken gehuisvest. Daarom spreken we van ‘campus’. Reeds 95 jaar zijn de salesianen van Don Bosco actief in Woluwe en hebben er verscheidene werken opgestart. Vandaag wonen in ons huis 7 medebroeders. Ook de provinciaal Wilfried Wambeke sluit aan bij onze gemeenschap.

De werken worden nu beheerd door goede lekenverantwoordelijken. Er zijn twee TSO-BSO-scholen: een Nederlandstalige en een Franstalige (goed voor samen ongeveer 1.350 leerlingen, waarvan 200 in het deeltijds onderwijs), het internaat met 61 jongeren, de n.g.o. VIA Don Bosco, en de provinciale diensten (o.a. secretariaat, boekhouding, propaganda).

Sinds meer dan een jaar komen de directeurs van deze deelwerken in ons huis geregeld samen. De bindfactor is hun enthousiast engagement voor de toekomst van onze jongeren, in de geest van Don Bosco. Op 17 oktober 2019 zaten we weer samen rond de tafel. Ieder bracht verslag uit over de eigen werking (de start van het nieuwe schooljaar en de groeiende samenwerking tussen beide scholen, aanpassingswerken in het internaat, 50 jaar VIA met bezoek van de koningin en de eucharistieviering in de basiliek van Koekelberg om de jubileumweek af te sluiten, het leven in de salesiaanse gemeenschap). Daarna zochten we verder naar wegen om nog beter op elkaar af te stemmen en samen te werken.

We willen duidelijk als één Don Boscocampus naar buiten treden. Op veel manieren mogen we ervaren dat onze salesiaanse aanwezigheid in het Brusselse bij velen waardering geniet.