Carnavalsdansjes en springkastelen in Helchterse scholen

Kleuters hcca8eq

In de Don Bosco-scholen in Helchteren stonden er enkele feestelijke weken op het programma. In Klim-Op Helchteren gingen de kleuters dansen met de bewoners van een woonzorgcentrum, in Lillo's Klavertje werd het Don Boscofeest uitgebreid gevierd.

De carnavalsstoet van de Don Bosco-kleuterschool Klim-Op Helchteren kon dit jaar helaas niet doorgaan. De school bedacht echter een alternatief om toch in de juiste stemming te geraken. De kleuters gingen in stoet naar woonzorgcentrum Het Dorp. Daar deden ze enkele mooie carnavalsdansjes voor de bewoners, tot grote vreugde van de bewoners.

Lillo's Klavertje viert Don Bosco
Ook in Lillo's Klavertje in Helchteren zit de sfeer goed, want ze vierden er onlangs het feest van Don Bosco. De kleuters konden zich de hele dag uitleven op een heus springkasteel. In de lagere school keken de leerlingen (in hun eigen klasbubbel) naar een filmpje over het leven van Don Bosco en werd er een spelletjesnamiddag georganiseerd. Door de leerkrachten werd er doorheen de hele dag een spel gespeeld rond de 5 pedagogieën van Don Bosco. Samen met de kinderen van de klas probeerden ze de opdrachten tot een goed einde te brengen. Een zo hoog mogelijke toren bouwen, rebussen oplossen, je lievelingslied zingen, een Don Boscomannetje in elkaar knutselen, ... Via de WhatsApp-groep van Lillo's Klavertje kon iedereen (ook de thuisblijvers) alles volgen. Zo was er ondanks corona toch een grote verbondenheid.