Casa Don Bosco Museum opent in oktober: salesiaans erfgoed op historische site

Museodonbosco aps2u94

In het weekend van 2 tot 4 oktober 2020 wordt het Casa Don Bosco Museum in Turijn officieel ingehuldigd. Het museum werd gebouwd op de salesiaanse site in Turijn-Valdocco en bevat tal van artistieke collecties en tentoonstellingen.

De inhuldiging kan op heel wat belangstelling rekenen, want naast Algemeen Overste Ángel Fernández Artime zullen er nog tal van bekende personen komen opdagen. Zo hebben onder andere Vittorio Sgarbi (bekende kunstcriticus), Alberto Cirio (president van de regio Piëmont) en Chiara Appendino (burgemeester van Turijn) al laten weten dat zij aanwezig zullen zijn.

“De keuze voor een ‘huismuseum’ is de perfecte keuze om het verhaal van Don Bosco te vertellen”, zo verklaart de president van Piëmont. “Don Bosco was iemand die gedurende twee eeuwen een referentiepunt en ‘thuis’ was voor honderdduizenden jongeren en die vandaag de dag nog steeds een vernieuwende voorloper is van een vormings- en onderwijssysteem dat actueler is dan ooit.”

Salesiaanse identiteit
"Onze congregatie heeft de eer en de verantwoordelijkheid om het nieuwe museumontwerp van Don Bosco’s educatieve en spirituele avontuur te leveren”, aldus Ángel Fernández Artime. "De zalen onder de binnenplaats en het Moederhuis werden gerenoveerd, net als de collectie voorwerpen die aan Don Bosco en aan de eerste salesianengemeenschap toebehoorde. Dit is een erfgoed om te ontdekken en om de culturele, devotionele en salesiaanse identiteit te waarderen".

Voor meer informatie kan u terecht op de website van het museum.