Chiro wordt 90 jaar: “Nu naar de stad van Don Bosco”

Schermafbeelding 2024 04 18 om 11 35 21
Een goedgevulde zaal voor de quiz van Chiro Don Bosco Kortrijk

Sint-Anna en het Don Boscocollege zijn de thuisbasis van heel wat Don Bosco-organisaties, waaronder die van Chiro Don Bosco Kortrijk. Als één van de oudste Chirogroepen van het land viert de jeugdbeweging dit jaar haar 90-jarig jubileum. Om dat te eren, organiseert Chiro Don Bosco Kortrijk enkele activiteiten én gaan ze hun roots achterna.

Al negen volle decennia houden jongeren de Kortrijkse wijk Sint-Anna op zondag levendig. “Spelen is daarbij altijd het centrale thema geweest”, zegt Bruno Decruynaere van het feestcomité. “Met het idee dat die 90 jaar Chirowerking best wel iets betekent, wil de huidige leidingsploeg, aangevuld met enkele oud-leiders, van 2024 een speciaal jaar maken.”

Een eerste activiteit, een quiz, stond op zaterdag 13 april gepland. Alle winst van de quiz gaat naar een goed doel in Turijn. Turijn is tevens de stad waar het voor Don Bosco allemaal begon. “Een groep leiders en oud-leiders gaat begin mei naar Turijn”, zegt Decruynaere. “Daar zullen ze het ingezamelde bedrag van de quiz overhandigen.” Leuk weetje: Chiro Don Bosco Kortrijk zal in Turijn gegidst worden door provinciaal Bart Decancq.

Auteur: Tim Bex (Bron: Het Nieuwsblad)