Circus Picolillo doet zijn intrede in Don Bosco Lillo's Klavertje

Circus hdn68ae

Al een aantal maanden leefden alle kleuters, leerlingen en leerkrachten van Don Bosco Basisschool Lillo's Klavertje in de ban van het circus. Een heus circusproject werd opgestart met een aantal prachtige voorstellingen als orgelpunt.

"Samen met circus Jojo werden er allerlei circustechnieken aangeleerd aan de leerlingen. Diabolo, rolla bolla, flowersticks, noem maar op", vertelt Elke, directeur van Don Bosco Basisschool Lillo's Klavertje. "Maar in ons circus waren ook clowns, leeuwen, gewichtheffers en echte acrobaten aanwezig."

Samenwerken
"Naast het vele oefenen - op school en thuis - waren ook enkele andere belangrijke elementen aanwezig: kunnen kiezen, samenwerken, elkaar helpen, aanmoedigen, doorzetten, durven, soms ook ontgoocheling, maar dan weer geloven in je eigen kunnen en nu … trots zijn. Dankzij dit circusproject hebben we dit alles mogen voelen, meemaken en uitvoeren."

Tijdens vier voorstellingen in een grote circustent konden de buurtscholen, ouders, familie en vrienden genieten van de talenten van de kleine en grote artiesten van Lillo’s Klavertje. Na de voorstellingen waren er nog eet- en drankstandjes om gezellig na te praten. Een geslaagd project om nooit te vergeten. Bekijk de foto's hieronder!