CKG Don Bosco Kortrijk beleeft heerlijk kamp in Basseilles

CKG 5yjf72n

Het CKG Don Bosco Kortrijk organiseert ieder jaar tijdens de zomervakantie een vijfdaagse kampweek voor de kinderen die in het CKG of in de ambulante dienst van de Don Bosco-organisatie verblijven. Ze verzamelden van 8 tot 12 augustus 2022 te Basseilles in een tof kamphuis.

"De kinderen werden warm gemaakt voor de komende avonturen met de Minions, nonkel Hum en twee nichtjes", vertelt zuster Ann Meyvisch. "Iedereen ging geweldig op in deze themafiguren en genoot er met volle teugen van. Natuurlijk hebben we ook fantastisch leuke activiteiten gedaan zoals een dagtocht, spelletjes aan het water, bosspelen, een verwenavond voor de kinderen, knutselen en dansen, springen op het springkasteel, enzovoort. Alle dagen in de buitenlucht! ’s Avonds waren de kinderen moe van zoveel avonturen." (lees verder onder foto)

Er werden heel wat buitenactiviteiten georganiseerd.

Enthousiast team
De enthousiaste leiding van het kamp bestond uit een 14-tal jongeren, Bert Wylin en zusters van Don Bosco, zuster Katia en zuster Ann. "Er waren ook drie goede kookmoeders mee die de kinderen van het begin tot het einde van het kamp lieten smullen van het lekkere eten", gaat zuster Ann verder. "Kortom: iedereen stond paraat om de kinderen een onvergetelijke, toffe ervaring mee te geven. Wat een grote inzet van elke leiding! Formidabel." (lees verder onder foto)

Ook Don Bosco was aanwezig op het CKG-kamp.

Don Bosco
In het spoor van Don Bosco was er natuurlijk ook ruimte voor bezinningsmomenten en avondwoordjes. "De vijf dagen vlogen voorbij. De kinderen beleefden de topdagen van hun vakantie", besluit zuster Ann. "Dat dit kamp ieder jaar een sterke voorbereiding en organisatie vraagt is zeer logisch. Doorheen het schooljaar is de leiding en directie van het CKG al bezig met sponsors te zoeken om dit kamp te kunnen realiseren. De kinderen zien ravotten, spelen en hun energie kwijt geraken op een manier die Don Bosco graag heeft, maakt ons gelukkig. En onze beloning? Die kinderen die vaak zoveel moeten missen, blij zien."