Congregatie eert Franciscus van Sales met tentoonstelling

Sales e8kbad9

Het is dit jaar 400 jaar geleden sinds het overlijden van de heilige Franciscus van Sales, dé inspiratiebron van Don Bosco. Daarom presenteert Museo Casa Don Bosco, het Don Boscomuseum in Turijn, de tentoonstelling 'Francesco di Sales 400', een tentoonstelling die het leven, het geloof en de spiritualiteit van de bisschop zal illustreren.

De tentoonstelling wordt komende zaterdag 15 januari officieel geopend in het Teatro Grande van Valdocco. Het evenement zal worden voorgezeten door de Algemeen Overste van de salesianen, Ángel Fernández Artime. De opening zal ook live in vijf talen worden uitgezonden op de Facebookpagina's van ANS en het museum zelf.

De tentoonstelling zal erop gericht zijn om de bezoekers kennis te laten maken met de heilige Franciscus van Sales, hen een salesiaanse lezing van zijn leven te geven en het zeventiende-eeuwse "salesiaanse klimaat" uit te diepen. Men zal ook een portret van Franciscus van Sales uit 1618 kunnen bewonderen. De tentoonstelling 'Francesco di Sales 400' is voor het publiek geopend tot 15 januari 2023. Voor meer informatie kan u terecht op de website van het Museo Casa Don Bosco.

Ook in onze provincie (Vlaanderen & Nederland) zal het jaar 2022 in het teken staan van Franciscus van Sales. Meer info hierover volgt nog.